100% planning

application success!

Tudur & Sara
IMG_7896.JPEG
IMG_8835.JPEG
IMG_7899.JPEG
IMG_8948.JPEG
IMG_8949.JPEG
IMG_7894.JPEG
IMG_7906.JPEG
IMG_8951.JPEG
FRONT VIEW TO POST.jpg
GRAIG ROAD SKETCH FINAL.jpg
TJ-03 Proposed Plans.jpg
TJ-04  Proposed Elevations.jpg
TJ-01 Existing plans.jpg
TJ-02 Existing elevations,site& location

Bankhead Design were appointed to develop a design scheme and planning drawings for the  complete house renovation & construction of a 3 storey side extension to a traditional welsh cottage in the Swansea Valley. We overcame endless planning constraints to finally gain full planning permission with a design that the Client was happy with, which included an open plan kitchen/ lounge area to the ground floor with bedrooms on the first & second floors. In order to convert the attic space into living areas the existing pitched roof had to be raised and gable roof dormers incorporated to allow for suitable ceiling heights.The existing stonework to the front of the house was retained to the existing house and the new extension was finished in a smooth render finish. Bi fold doors were installed at ground & first floor levels with a feature window incorporated within one of the attic bedrooms.

Full planning permission

granted May 2021

Bankhead Design | Architects

DESIGN YOUR

EXTENSION